Norway

Aktuelt

noimage

Viktig legehjelp om bord i M/V YWAM Liberty

VSAT løsning på legeskipet, M/V YWAM Liberty kan redde liv
M/V YWAM Liberty er et legeskip fylt av håp. Kommunikasjonsløsningen som Furuno Norge leverer om bord er et viktig verktøy som kan redde liv. Dette skipet skal hjelpe tusenvis av mennesker i Papua Ny-Guinea som har kritiske helseproblemer og opplæringsbehov. Båten vil være utstyrt med norsk medisinsk utstyr, og vil i første omgang ha 4 containere om bord. Disse skal bli satt opp som en klinikk i lasterommet med muligheter for tannbehandling og øyeoperasjoner. Bak dette engasjementet står blant annet Ungdom i Oppdrag, en kristen organisasjon med over 25 000 arbeidere i 180 forskjellige land.

VSAT leveranse nummer 100
På initiativ fra sunnmørske fiskere, har Furuno Norge som er lokalisert i Ålesund gleden av å bidra med VSAT løsning på dette skipet. Mannskapet kan nå se fram til støyfrie telefonsamtaler med klar tale i begge ender, god internettdekning og beste løsning for datasikkerhet.

Flere og flere båter langs norskekysten seiler med Furuno Norge VSAT, og dette blir leveranse nummer 100. 

-    Vi har opparbeidet oss god erfaring og synes det er en ære å kunne bidra på M/V YWAM Liberty, hvor målet er å bringe helsehjelp til fjerne havområder hvor det ikke finnes infrastruktur. Her er det ekstra viktig å ha en sikker og stabil kommunikasjonsløsning, sier daglig leder i Furuno Norge, Trond Strømmen.

Sunnmørsk giverglede
Linebåten Nesbakk fra Giske er en sentral bidragsyter. Leif Steinar Alnes eier fiskebåten M/S Nesbakk sammen med Arild Alnes og Vidar Alnes. Jan Oskar Alnes (bildet) er kaptein på YWAM sitt andre legeskip i Papua Ny Guinea – MV ”YWAM PNG”. 

-    Vi jobber sammen mot ett mål; å hjelpe mennesker, sier Leif Steinar. Nå er vi stolte over å få det samme stabile og gode internett- og telefonisystemet fra Furuno Norge, som vi også har på Nesbakk, sier Leif Steinar.

-    Vi er engasjerte fordi dette er et arbeid som gir livsvarige opplevelser for alle involverte, sier Leif Steinar og Jan Oskar. 

Jan Oskar sitt sterkeste minne fra turene er den unike lagånden om bord. 

-    Å jobbe sammen med 120 mennesker som er leger, sykepleiere, matroser, maskinister og lærere fra hele verden er helt unikt, sier Jan Oskar.   

Kaptein Leif Steinar Alnes og Furuno selger Håvar Brekke
Jan Oskar Alnes (kaptein) og Håvar Brekke (selger i Furuno) tror denne kommunikasjonsløsningen kan redde liv.
 

Hjelper mennesker i nød
Ungdom i oppdrag sitt mål er å hjelpe folk som lider og dør på grunn av sykdom og mangel på behandlingstilbud. 

-    Vi vil møte dem med livgivende hjelp og håp om en bedre fremtid, sier daglig leder i Ungdom i Oppdrag Medical Ships, Bjarte Tonheim”.

Papua Ny-Guinea er et land i den vestlige delen av Stillehavet, med 8 millioner innbyggere. 85% av befolkningen bor i isolerte områder med begrenset eller ingen  infrastruktur. 

-    Helsesituasjonen er kritisk med tuberkulose, malaria, hiv, forurenset drikkevann og generelt mange sykdommer som tar liv. Disse sykdommene kan  forebygges eller behandles, og motivasjonen vår til å hjelpe og rekke ut en hånd, sier Tonheim”.

Organisasjonen ser stor verdi av å gi mennesker, andre organisasjoner og bedrifter en plattform til å engasjere seg med sine evner, kompetanse og midler for å hjelpe.

-    Sammen kan vi lykkes med å overvinne utfordringene i Papua Ny- Guinea. Arbeidet bæres av frivillige som vil gi både av sin tid, kompetanse og ressurser. Vil du bidra eller vite mer så ta kontakt, sier Bjarte Tonheim som er daglig leder i Ungdom i Oppdrags arbeid med legeskip her i Norge.

En stor takk til Furuno Norge
Ungdom i Oppdrag Medical Ships takker Furuno Norge for deres generøse støtte til arbeidet med å bringe liv og håp til Papua Ny-Guinea. 

Last ned VSAT pakketilbud her

Publisert 06.06.2018 Skriv ut artikkelen Bookmark and Share

Reporter :  marianne
Source : 


  • x
  • x