Norway

Oppdatert status relatert til Korona (SARS-CoV-2) og Covid-19

Oppdatert: 15. April 2020

Fortsatt lever vi med strenge Korona-relaterte restriksjoner i Norge, men vi ser frem til at noen av tiltakene mykes opp i løpet av den kommende perioden. Vi følger situasjonen tett og jobber samtidig med innføring av  smitteverntiltak i våre kontorlokaler i Ålesund, Bergen og Oslo, i tråd med de til en hver tid gjeldende retningslinjer.

Vi ser frem til å komme oss tilbake til normalen, selv om denne antakelig ikke er helt som før.

Slik påvirker Korona-pandemien oss akkurat nå:

 • Vareproduksjon av Furuno produkter er opprettholdt på normalt nivå under Korona-pandemien, takket være rask innføring av gode smitteverntiltak og en kjempeinnsats fra alle ansatte i produksjonen!
   
 • I Furuno Norge opererer vi fortsatt i hovedsak fra hjemmekontor, med en minimumsbemanning på verksted og lager.
   
 • Har du spørsmål eller ønsker å komme i dialog med oss om produkter og løsninger, ta kontakt! Du finner alle våre kontaktdetaljer her
   
 • Ordrehåndtering fungerer som vanlig over e-post og telefon. Om du er usikker på hvem du skal kontakte:
       Ring oss på telefon: 70 10 29 50 eller
       Kontakt oss pr. e-post: 
   
 • Service koordinering er fortsatt mulig, men grunnet strenge restriksjoner og krav til smittevern kan det å få gjennomført service ombord være utfordrende og ikke minst tidkrevende. Vi oppfordrer til å ta kontakt med oss på  så tidlig som mulig for koordinering av service og vedlikehold.
   
 • Vi har en god lagerstatus og normal varetilgang for de aller fleste av våre produkter, men vi registrerer en betydelige forsinkelse i varetransporten både nasjonalt og internasjonalt. Spesielt transport over landegrenser tar lengre tid på grunn av Koronarelaterte restriksjoner. Dette kan føre til:

  - Periodevis redusert lagerbeholdning på enkelte produkter som skyldes forsinket levering av bestilte varer til vårt lager.
  - Lengre leveringstid for kundeleveranser grunnet transportutfordringer.
   
 • Samtidig registrer vi en kraftig prisstigning knyttet til varetransport, spesielt flyfrakt, både nasjonalt og internasjonalt. Vi har derfor et økt fokus på å opplyse om fraktkostander i forbindelse med tilbud og  ordrebekreftelse.
   
 • Hasteleveringer er fortsatt mulig, selv om det også her må påregnes høyere kostnader og lengre leveringstid enn før. Ved behov for hasteleveringer, ta kontakt med logistikkavdelingen pr. telefon eller på e-post 
   


 

Bilder fra FURUNO ELECTRIC CO, Miki Factory i Japan.

 • x